3

I've a weird problem with Magento. I'm not able to upload any new product images. In my Nginx error log I am seeing a 403 error for the image when uploading. The strange thing is that the images are actually in TMP folder, but they are not showing up in the admin. Another strange thing is that the older images are showing up for all the products. I've checked all my file permissions and ownership, but nothing is working.

What is wrong?

1

HTTP 403 means "Forbidden": it seems that the user trying to upload the image doesn't have the rights to perform the operation.

Try to identify the user running the web server with the following shell command:

ps axo user,comm | grep -E '[a]pache|[h]ttpd|[_]www|[w]ww-data|[n]ginx' | grep -v root | head -1 | cut -d\  -f1

Unless your upload folders have 777 access permissions (not recommended), the user running the web server should be in the same group of the user which owns the upload folders or should be the owner itself.

Hope it helps.

| improve this answer | |
  • The files are actually in the upload folder, but when reading the system gives a 403 error. Even with all the files set to 777... – Il Quadrifoglio Jan 27 '16 at 6:26
  • Check the .htaccess file and be sure there isn't any basic authentication needed to access those files: copy/paste imege URL in browser, do you see the 403? – Alessandro Ronchi Jan 27 '16 at 6:37
  • I use the recommended Nginx Magento conf. Yes, also a direct call to the image results in a 403. – Il Quadrifoglio Jan 27 '16 at 12:02

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.