1

I have created a custom module but it's not working, I am unable to see any menu in cms menu.here is my code:-
1.config.xml

<?xml version="1.0"?>
<config>
  <modules>
    <Paras_Missingmeta>
      <version>0.1.0</version>
    </Paras_Missingmeta>
  </modules>
  <global>
    <helpers>
      <paras_missingmeta>
        <class>Paras_Missingmeta_Helper</class>
      </paras_missingmeta>
    </helpers>
    <blocks>
      <missingmeta>
        <class>Paras_Missingmeta_Block</class>
      </missingmeta>
    </blocks>
  </global>
  <admin>
    <routers>
      <missingmeta>
        <use>admin</use>
        <args>
          <module>Paras_Missingmeta</module>
          <frontName>admin_missingmeta</frontName>
        </args>
      </missingmeta>
    </routers>
  </admin>
  <adminhtml>
    <layout>
      <updates>
        <missingmeta>
          <file>missingmeta.xml</file>
        </missingmeta>
      </updates>
    </layout>
  </adminhtml>
</config> 


2.adminhtml.xml

<?xml version="1.0" ?>
<config>
    <menu>
      <cms>
        <children>
         <paras_missingmeta module="paras_missingmeta">
        <title>Missing meta keys</title>
        <sort_order>100</sort_order>
        <children>
          <missingproduct module="paras_missingmeta">
            <title>Product Meta Keys</title>
            <sort_order>0</sort_order>
            <action>admin_missingmeta/adminhtml_index</action>
          </missingproduct>
           <missingcat module="paras_missingmeta">
            <title>Category Meta Keys</title>
            <sort_order>10</sort_order>
            <action>admin_missingmeta/adminhtml_cat</action>
          </missingcat>
            <missingcms module="paras_missingmeta">
            <title>CMS Meta Keys</title>
            <sort_order>20</sort_order>
            <action>admin_missingmeta/adminhtml_cms</action>
          </missingcms>
        </children>
      </paras_missingmeta>
        </children>
      </cms>
    </menu>
    <acl>
      <resources>
        <all>
          <title>Allow Everything</title>
        </all>
        <admin>
          <children>
            <missingmeta translate="title" module="missingmeta">
              <title>Missingmeta</title>
              <sort_order>1000</sort_order>
              <children>
          <missingmetabackend translate="title">
            <title>Backend Page Title</title>
          </missingmetabackend>
              </children>
            </missingmeta>
          </children>
        </admin>
      </resources>
    </acl>
 </config> 

If need any other files then i can post here.
both files are being loaded i have checked it.

  • 1
    Since APPSEC-1034, admin routers not using the secure URL should be avoided. Please replace it following the Magento recommendations : magento.com/security/patches/supee-6788-technical-details – hellimac Dec 16 '15 at 6:53
  • not working i have checked – Arunendra Dec 16 '15 at 7:18
  • I have created the simple module Paras_Missingmeta and used your code for app/code/local/Paras/Missingmeta/etc/config.xml and app/code/local/Paras/Missingmeta/etc/adminhtml.xml files. The menu has been appeared under CMS. Recheck if you created the module correctly. Clear the cache. – martin_mageworx Dec 16 '15 at 10:16
0

i test your code there was not error in that. just check the cache is disabled and your module is listed in system/configuration/advanced and you add the Helper/Data.php class

app/etc/modules/Paras_Missingmeta.xml

<?xml version="1.0"?>

<config>
    <modules>
        <Paras_Missingmeta>
            <active>true</active>
            <codePool>local</codePool>
        </Paras_Missingmeta>
    </modules>
</config>

app/code/local/Paras/Missingmeta/config.xml

<?xml version="1.0"?>
<config>
  <modules>
    <Paras_Missingmeta>
      <version>0.1.0</version>
    </Paras_Missingmeta>
  </modules>
  <global>
    <helpers>
      <paras_missingmeta>
        <class>Paras_Missingmeta_Helper</class>
      </paras_missingmeta>
    </helpers>
    <blocks>
      <missingmeta>
        <class>Paras_Missingmeta_Block</class>
      </missingmeta>
    </blocks>
  </global>
  <admin>
    <routers>
      <missingmeta>
        <use>admin</use>
        <args>
          <module>Paras_Missingmeta</module>
          <frontName>admin_missingmeta</frontName>
        </args>
      </missingmeta>
    </routers>
  </admin>
  <adminhtml>
    <layout>
      <updates>
        <missingmeta>
          <file>missingmeta.xml</file>
        </missingmeta>
      </updates>
    </layout>
  </adminhtml>
</config>

app/code/local/Paras/Missingmeta/adminhtml.xml

<?xml version="1.0" ?>
<config>
    <menu>
      <cms>
        <children>
         <paras_missingmeta module="paras_missingmeta">
        <title>Missing meta keys</title>
        <sort_order>100</sort_order>
        <children>
          <missingproduct module="paras_missingmeta">
            <title>Product Meta Keys</title>
            <sort_order>0</sort_order>
            <action>admin_missingmeta/adminhtml_index</action>
          </missingproduct>
           <missingcat module="paras_missingmeta">
            <title>Category Meta Keys</title>
            <sort_order>10</sort_order>
            <action>admin_missingmeta/adminhtml_cat</action>
          </missingcat>
            <missingcms module="paras_missingmeta">
            <title>CMS Meta Keys</title>
            <sort_order>20</sort_order>
            <action>admin_missingmeta/adminhtml_cms</action>
          </missingcms>
        </children>
      </paras_missingmeta>
        </children>
      </cms>
    </menu>
    <acl>
      <resources>
        <all>
          <title>Allow Everything</title>
        </all>
        <admin>
          <children>
            <missingmeta translate="title" module="missingmeta">
              <title>Missingmeta</title>
              <sort_order>1000</sort_order>
              <children>
          <missingmetabackend translate="title">
            <title>Backend Page Title</title>
          </missingmetabackend>
              </children>
            </missingmeta>
          </children>
        </admin>
      </resources>
    </acl>
 </config>

app/code/local/Paras/Missingmeta/Helper/Data.php

<?php

class Paras_Missingmeta_Helper_Data extends Mage_Core_Helper_Abstract
{


 }
  • Got is there was a problem with my config file it was <active>active</active>. – Arunendra Dec 16 '15 at 9:11

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.