12

For the past few days it seems Magento's default currency rate updater has not been working. screenshot of System > Manage Currency > Rates

As you can see, after I click import, most of the currency rates show 1:1 which is obviously not right. We are on Magento CE 1.9.2.1.

  • are you able to see if cron is running? – rob3000 Nov 24 '15 at 2:16
  • > are you able to see if cron is running? – rob3000 26 mins ago. I have a same issue. I'm on Magento CE 1.7. I run cron for auto import rates of currency. Can you help me about this issue? – Cát Hạt Nov 24 '15 at 2:47
25

The issue, as others have pointed out, is that the WebserviceX is now returning a -1 for all currency conversions. Until this is fixed I suggest you use another exchange API.

I suggest Fixer.io.

I have coded a module which will allow you to easily switch between the two.

https://github.com/philwinkle/Philwinkle_Fixerio

| improve this answer | |
  • 1
    million thanks guys! magento should use this as default exchange service... – zaw Jan 26 '16 at 3:17
  • Tested in 1.9.3.4 it shows 'Cannot retrieve rate from api.fixer.io/latest?base=USD&symbols=AED' – Amit Singh Aug 24 '17 at 12:49
  • Add a license key in CMS: fixer.io under system > currency settings > fixer.io – TonkBerlin Jul 15 '18 at 11:35
4

The webservicex.net application that does the conversion for Magento seems to be not working.

Scroll down to the Test section on this page - no matter what currencies you enter it's returning -1 (for the GET responses at least)

http://www.webservicex.net/CurrencyConvertor.asmx?op=ConversionRate

Its failed in the past and come back - hopefully the same this time but who knows. I've sent an email to support@webservicex.net but it bounced back

| improve this answer | |
1
  1. Webservicex - not working
  2. Google Finance - not working
  3. Plugin https://github.com/philwinkle/Philwinkle_Fixerio for fixer.io works perfect when applayed API_key and changed address to new one but free version only with base currency EUR.

  4. Google Finance stop working but I change in this plugin to use xe.com and its working with different base currencies. https://github.com/ausger/GoogleCurrency If changes not accepted they should be in pull request.

| improve this answer | |

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.