1

I'm getting the following errors in my exception.log:

2015-09-04T04:26:55+00:00 ERR (3):  exception 'Mage_Core_Exception' with message 'Tipo de bloco inválido: Mage_Producttabs_Block_Producttabs' in /home/my.websiteaddress.com/public_html/app/Mage.php:595 Stack trace: 0 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(28247): Mage::throwException('Tipo de bloco i...') 1 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(28189): Mage_Core_Model_Layout->_getBlockInstance('producttabs/pro...', Array) 2 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(27367): Mage_Core_Model_Layout->createBlock('producttabs/pro...', NULL, Array) 3 [internal function]: Mage_Core_Model_Email_Template_Filter->blockDirective(Array) 4 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(27037): call_user_func(Array, Array) 5 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(27746): Varien_Filter_Template->filter('<div class="mod...') 6 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(11124): Mage_Core_Model_Email_Template_Filter->filter('<div class="mod...') 7 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(2613): Mage_Cms_Block_Page->_toHtml() 8 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(2331): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml() 9 /home/my.websiteaddress.com/public_html/includes/src/__default.php(2271): Mage_Core_Block_Abstract->_getChildHtml('cms_page', true) ...

So my question is, where can I find to add in the module name for this?

1

The fact that the block factory tries to instance a class whose name begins with Mage means that the 'producttabs/producttabs' factory alias isn't properly resolved to the correct class name.

This happens when configuration isn't up to date so clean cache configuration and verify whether the error still appears.

0

I believe this error is poped-up after you have installed a new extension (according to errors Producttabs is related to that extension) and Magento cant find the block of that extension either due to :

  1. Your compilation mode is enabled

  2. Extension is not configured properly.


Compilation Mode Problem : Since compilation mode is ON in your system, it would be the most probable reason for this error. In this case, what you need to do is :

  • Remove the extension that you have installed.
  • Turn off compilation mode from admin.
  • Logout from admin. Then install the extension again.
  • Now login again into admin and then clear all cache through admin
  • Again turn on compilation again.

Extension Misconfiguration : If this is the problem, then very first step is contact the developer of this extension. Or configure block section of the section properly. config.xml file is used to do such things.


Note: All your inspection should carry out after compilation mode is turned off

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.