0

I have upgraded by website from magento ce 1.4.2 to magento ce 1.7.2, everything works fine but custom customer attributes in account edit page are not getting saved, I have added these attributes using my custom module.
What can be the probable issue.
I have done a little debugging that shows I am not getting my custom attributes in $this->_attributes; in getAttributes() method.
Please let me know if anybody have any idea or someone faced any similar issue and what he/she have to fix it.

1

The update from 1.5 to 1.6 introduced some new columns for customer attributes. Check app/code/core/Mage/Customer/sql/customer_setup/mysql4-upgrade-1.5.9.9-1.6.0.0.php:665 for the column is_visible. Take care that your attribute has this flag set to true.

Otherwise prepare an upgrade with something like:

$installer->updateAttribute(
    'customer',
    'your_attribute',
    'is_visible',
    1
);
2
  • I have checked, is_visible is set to true. Sep 18 '13 at 3:26
  • And also I can't see backend_model for my custom attributes in db, if it can be the probable issue, then please let me know how can I update my attributes to have a backend model. Sep 18 '13 at 5:04
0

I have found out the issue, the problem was that attribute is not related to form.
I have added below code in upgrade script and all works fine.

$attr = Mage::getSingleton('eav/config')->getAttribute('customer', 'attr_code');
$attr->setData('used_in_forms', array('customer_account_edit', 'adminhtml_customer'));
$attr->save();

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.