0

I’ve installed magento edition version 1.9.2.0 and using rwd theme.I am combine the login form and create account form into one page customer.xml is given

<customer_account_login translate="label">
        <label>Customer Account Login Form</label>
        <!-- Mage_Customer -->
        <remove name="right"/>
        <remove name="left"/>

        <reference name="root">
            <action method="setTemplate"><template>page/1column.phtml</template></action>
        </reference>
        <reference name="content">
            <block type="customer/form_login" name="customer_form_login" template="customer/form/login.phtml" />
            <block type="customer/form_register" name="customer_form_register" template="customer/form/register.phtml">
                <block type="page/html_wrapper" name="customer.form.register.fields.before" as="form_fields_before" translate="label">
                    <label>Form Fields Before</label>
                </block>
            </block>
        </reference>
    </customer_account_login>

Then Enabled the captcha feature under System>Configuration>Customer>Customer Configuration>CAPTCHA for Register form. captcha is working.but if we enter incorrect captcha it is not showing any error message like "Incorrect Captcha". I have copied captcha.xml to rwd theme and edit for displaying only for register form. the captcha.xml is also given

<customer_account_login>
        <!--<reference name="customer_form_login">
            <block type="core/text_list" name="form.additional.info">
                <block type="captcha/captcha" name="captcha">
                    <reference name="head">
                        <action method="addJs"><file>mage/captcha.js</file></action>
                    </reference>
                    <action method="setFormId"><formId>user_login</formId></action>
                    <action method="setImgWidth"><width>230</width></action>
                    <action method="setImgHeight"><width>50</width></action>
                </block>
            </block>
        </reference>-->
          <reference name="customer_form_register">
            <block type="core/text_list" name="form.additional.info">
                <block type="captcha/captcha" name="captcha">
                    <reference name="head">
                        <action method="addJs"><file>mage/captcha.js</file></action>
                    </reference>
                    <action method="setFormId"><formId>user_create</formId></action>
                    <action method="setImgWidth"><width>230</width></action>
                    <action method="setImgHeight"><width>50</width></action>
                </block>
            </block>
        </reference>
    </customer_account_login>

i don't know is this correct. but the captcha only shows for register form(that is my requirement) .plz help for correct working of captcha

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.