1

I am running a copy of Magento on my localhost so that I can make changes without affecting the live site. I have imported a database which was backed up from the 'live' site and have changed the web/secure/base_url and web/unsecure/base_url to http://localhost/magento/ and I am able to see my database BUT I can't see any of the skins, image files etc. I know this is linked to the database because if I change the DB credentials in local.xml to a different database it loads everything perfectly. Problem though is that I need this database.

Any ideas?

I have also tried 'http://localhost:8888/magento/index.php/' to be more precise and see if that works, but it didn't. I've spent hours trying to get this up and running and am so close!

2

ANSWER: I had to update the media_url and skin_url in the back database with http://localhost:8888/magento/skin etc

| improve this answer | |
  • 1
    please mark the question as answered. – luemic Apr 23 '15 at 20:17
1

You're missing the trailing slash. The base_urls must set to http://localhost/magento/

| improve this answer | |
  • Sorry, I just wrote it down wrong. I do have this on the database side. – user3217495 Apr 23 '15 at 19:22
  • 1
    Did you check in the table core_config_data the urls like media_urlsor skin_urls? – luemic Apr 23 '15 at 19:26
  • Good point! Would I also change these to: localhost/magento or localhost/magento/skin or..? – user3217495 Apr 23 '15 at 19:48
  • (it removed the forward slashes, but I know I would need these at the end). Tried both of those for 'skin' but couldn't get them working. – user3217495 Apr 23 '15 at 19:50
  • Did you try e.g. {{unsecure_base_url}}media/ for media url? – luemic Apr 23 '15 at 20:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.