4

As it seems I cant upload images to the site i am currently building. I am a magento newbie. when adding a new product in the image tab there is no upload nor browse tab and there's a message "Image type and information need to be specified for each store view." as you can see in the image below. enter image description here

  • 1
    A piece of advice - When putting screen shots of your Magento Admin Panel online make sure that your Admin User Name and Login URL are not visible. Either crop the image cutting off the url and user name or blur them! – ForMat Aug 23 '15 at 8:12
  • Often times the easiest solution is to use a browser other than Firefox to upload images with. For some reason Firefox seems to have issues with the flash buttons. (Hint -- for a quick test, right click the buttons area and click 'play' and they should appear.) Thus far I haven't found a quality solution for this in Firefox. – Luke A. Leber Oct 18 '15 at 1:44
  • Download the latest version of Google Chrome and there you try for uploading Images, For Firefox browser, you will have to install flash player plugin manually, But this is not the case with Google chrome , Try with google chrome you can upload image there also , – Sudhir Belagali Oct 18 '15 at 3:23
9

I've had this problem before. Magento uses Flash to display the Upload buttons. Go here and click the Check Now button to check your flash installation or try with a different browser that may have flash properly installed.

5

First please check to see if the following files are in their proper places:

/skin/adminhtml/default/default/media/uploader.swf
/skin/adminhtml/default/default/media/uploaderSingle.swf
/skin/adminhtml/default/default/media/editor.swf
/skin/adminhtml/default/default/media/flex.swf
/app/design/adminhtml/default/default/template/media/uploader.phtml
/app/design/adminhtml/default/default/template/media/editor.phtml

If all of them exist, then I doubt it's your browser, I can see you are using firefox.

Check for the flash player

http://helpx.adobe.com/flash-player.html Your magento root directory should not be password protected using .htpasswd file.

Hope this helps.

1

at this path:app\design\adminhtml\default\default\template\media\uploader.phtml uncommented these two lines:

echo $this->getBrowseButtonHtml();
echo $this->getUploadButtonHtml();
  • This helped me show the buttons, but they do nothing. Did this actually work for anybody? – Victor Sergienko Jul 9 '15 at 8:11
  • Update on this if you can – abr Mar 14 '18 at 15:42
1

It is caused by the missing media folder at app/design/adminhtml/default/default/template/media/

The reason for the missing folder is possibly caused by your .git ignore file. Make sure you have:

/media/

instead of

/media

in your .gitignore file

1

I resolved this issue in 1.9.x using "Dull uploader" which removed the smart flash uploader in favor of a plain browser based file upload.

protected by Community Jan 29 '16 at 14:21

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality or spam answers that had to be removed, posting an answer now requires 10 reputation on this site (the association bonus does not count).

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.