0

Neither FedEx nor USPS shipping methods seem to be functioning in 1.9CE. Does anyone else have experience resolving this issue? I have upgraded two sites from 1.4CE (which were using FedEx and USPS) and now I can only offer flat rate. What next?

1
  • Have you re-entered your FEDEX and USPS credentials? During the upgrade, they may have been changed accidentally (due to encryption keys). This has happened to me before. What do your var/logs say about it? Turn on debug mode on Fedex.
    – kab8609
    Dec 8, 2014 at 17:55

1 Answer 1

1

If you know in July 28, 2013 USPS make some changes to own API and you should install patches to USPS module of Magento: http://www.magentocommerce.com/blog/magento-community-edition-alert-important-patch-for-usps-api/ And also FEDEX api also was changed in May, 2012. Use updated extension: http://www.webshopapps.com/fedex-shipping.html

If you have already updated your modules, see var/logs/ to find some issues.

6
  • Do I need to install patches if my site was installed in 2014? I checked the USPS log and it says: <Error><Number>80040B1A</Number><Description>Authorization failure. Perhaps username and/or password is incorrect.</Description><Source>USPSCOM::DoAuth</Source></Error>
    – yldziner
    Jan 5, 2015 at 17:59
  • The USPS login is correct though...
    – yldziner
    Jan 5, 2015 at 18:00
  • FedEx log says: [result] => stdClass Object ( [HighestSeverity] => ERROR [Notifications] => stdClass Object ( [Severity] => ERROR [Source] => prof [Code] => 1000 [Message] => Authentication Failed )
    – yldziner
    Jan 5, 2015 at 18:01
  • But the FedEx credentials are also correct...
    – yldziner
    Jan 5, 2015 at 18:02
  • please your site link or check my profile to send thanks Jan 6, 2015 at 18:18

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.