1

all new to Magento, but just trying to see if it will work for me:

I've just installed Magento via Installatron with sample data. The shop works but images are not visible. Even when I upload an image in the backend it is not visible in the frontend.

When I enter the link of the image in a new page I get this error: "The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request" or via this link

I didn't change the settings of the files or directories, because there are no files or directories to change. It is a new install. Link to shop

Could this be an issue with the provider or with Installatron?

Regards, Peter

  • 1
    check the permission of media folder – Keyul Shah Sep 5 '14 at 12:36
  • Please clear all the cache in the Magento admin including your image cache. Also make sure the permissions on your media folder a set to o+w – brentwpeterson Sep 5 '14 at 12:37
1

I believe your file permissions for the files and directories under "/media" is set incorrectly.

If your server is running on suPHP or suEXEC, do make sure that under the "/media" directory, all files should be set to 644 and all directories to 755.

If the server is not running suPHP or suEXEC, all files under the "/media" directory should be set to 666 and all directories to 777.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.