0

I'm getting an error getting to admin>stores>configuration page. this started after I added a second store. I have removed the second store but I'm still getting this error. I tried to do a backup from an earlier date but still got the error.below is the error. is there a file I need to change to fix this?

There has been an error processing your request Exception printing is disabled by default for security reasons.

Error log record number: 487061793102

{"0":"Notice: Undefined index: id in /home/customer/www/jefftreece.com/public_html/vendor/magento/module-config/Model/Config/Structure/Element/Iterator.php on line 63","1":"#1 Magento\Config\Model\Config\Structure\Element\Iterator->setElements() called at [vendor/magento/module-config/Model/Config/Structure.php:146]\n#2 Magento\Config\Model\Config\Structure->getTabs() called at [generated/code/Magento/Config/Model/Config/Structure/Interceptor.php:24]\n#3 Magento\Config\Model\Config\Structure\Interceptor->getTabs() called at [vendor/magento/module-config/Model/Config/Structure.php:209]\n#4 Magento\Config\Model\Config\Structure->getFirstSection() called at [generated/code/Magento/Config/Model/Config/Structure/Interceptor.php:76]\n#5 Magento\Config\Model\Config\Structure\Interceptor->getFirstSection() called at [vendor/magento/module-config/Controller/Adminhtml/System/AbstractConfig.php:63]\n#6 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\AbstractConfig->dispatch() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:58]\n#7 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\Config\Index\Interceptor->___callParent() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:138]\n#8 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\Config\Index\Interceptor->Magento\Framework\Interception\{closure}() called at [app/code/WeltPixel/Backend/Plugin/Utility.php:76]\n#9 WeltPixel\Backend\Plugin\Utility->aroundDispatch() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:135]\n#10 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\Config\Index\Interceptor->Magento\Framework\Interception\{closure}() called at [vendor/magento/module-backend/App/Action/Plugin/Authentication.php:143]\n#11 Magento\Backend\App\Action\Plugin\Authentication->aroundDispatch() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:135]\n#12 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\Config\Index\Interceptor->Magento\Framework\Interception\{closure}() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:153]\n#13 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\Config\Index\Interceptor->___callPlugins() called at [generated/code/Magento/Config/Controller/Adminhtml/System/Config/Index/Interceptor.php:39]\n#14 Magento\Config\Controller\Adminhtml\System\Config\Index\Interceptor->dispatch() called at [vendor/magento/framework/App/FrontController.php:159]\n#15 Magento\Framework\App\FrontController->processRequest() called at [vendor/magento/framework/App/FrontController.php:98]\n#16 Magento\Framework\App\FrontController->dispatch() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:58]\n#17 Magento\Framework\App\FrontController\Interceptor->___callParent() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:138]\n#18 Magento\Framework\App\FrontController\Interceptor->Magento\Framework\Interception\{closure}() called at [vendor/magento/framework/Interception/Interceptor.php:153]\n#19 Magento\Framework\App\FrontController\Interceptor->___callPlugins() called at [generated/code/Magento/Framework/App/FrontController/Interceptor.php:26]\n#20 Magento\Framework\App\FrontController\Interceptor->dispatch() called at [vendor/magento/framework/App/Http.php:137]\n#21 Magento\Framework\App\Http->launch() called at [generated/code/Magento/Framework/App/Http/Interceptor.php:24]\n#22 Magento\Framework\App\Http\Interceptor->launch() called at [vendor/magento/framework/App/Bootstrap.php:261]\n#23 Magento\Framework\App\Bootstrap->run() called at [index.php:39]\n</pre>","url":"/admin123/admin/system_config/index/key/da8d7fe676f7f0cd30b0f83cc61360b065e967741d167658d7f536be4cf92007/","script_name":"/index.php"}

0

Ok, it looks like your cache or generated folder still relies on some references to the second store you've created.

I suggest 3 things:

  • clear manually your folder generated/*
  • flush the cache; again on this occasion, I would clear the cache manually, emptying var/cache/* and var/page_cahce/*
  • finally, if you use redis, redis-cli flushall (if locally installed)

UPDATE: ok, now that I read the full error, I'd be inclined to think it has to do with a third-party module: php bin/magento mod:dis WeltPixel_Backend and then clear cache would be good to know whether that resolves it. If not, I admit the next step is to debug directly your install. For this, it is a long shot my xdebug will reach :-)

6
  • followed your instructions but the same results. any other recommendations. thanks – Jeff Treece Oct 9 '20 at 12:31
  • updated my answer – Herve Tribouilloy Oct 9 '20 at 12:44
  • thanks for your help removed weltpixel but the same results. I also went to a backup that was before the issue but the same results. :-( – Jeff Treece Oct 9 '20 at 15:44
  • Looks like it is either in your database or cache.. likely database I imagine – Herve Tribouilloy Oct 9 '20 at 15:53
  • is that something I can edit or clean up manually? – Jeff Treece Oct 9 '20 at 17:00

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.