0

So I have created an attribute for customer entity, used it in frontend create account form, but it's not showing anything in customer_entity_varchar table, it's empty. However, in eav_attribute table I can see my attribute created.

Here is my code how I create the attribute.

InstallData.php

<?php
namespace Kage\RegisterForm\Setup;

use Magento\Customer\Api\CustomerMetadataInterface;
use Magento\Eav\Setup\EavSetupFactory;
use Magento\Framework\Setup\InstallDataInterface;
use Magento\Framework\Setup\ModuleContextInterface;
use Magento\Framework\Setup\ModuleDataSetupInterface;

class InstallData implements InstallDataInterface 
{
    /**
     * @var EavSetupFactory
     */
    private $eavSetupFactory;
    /**
     * @var \Magento\Eav\Model\Config
     */
    private $eavConfig;

    public function __construct(
        EavSetupFactory $eavSetupFactory,
        \Magento\Eav\Model\Config $eavConfig
    ) {
        $this->eavSetupFactory = $eavSetupFactory;
        $this->eavConfig = $eavConfig;
    }

    /**
     * Installs data for a module
     *
     * @param ModuleDataSetupInterface $setup
     * @param ModuleContextInterface $context
     * @return void
     */
    public function install(ModuleDataSetupInterface $setup, ModuleContextInterface $context)
    {
        /** @var \Magento\Eav\Setup\EavSetup $eavSetup */
        $eavSetup = $this->eavSetupFactory->create(['setup' => $setup]);

        $setup->startSetup();

        $attributeCode = 'register_zip_code';
        $eavSetup->addAttribute(CustomerMetadataInterface::ENTITY_TYPE_CUSTOMER, 'register_zip_code', [
            'type' => 'text',
            'label' => 'Zip Code',
            'input' => 'text',
            'required' => true,
            'visible' => true,
            'source' => '',
            'backend' => '',
            'user_defined' => true,
            'is_user_defined' => false,
            'sort_order' => 1000,
            'is_used_in_grid' => false,
            'is_visible_in_grid' => false,
            'is_filterable_in_grid' => false,
            'is_searchable_in_grid' => false,
            'position' => 1000,
            'default' => 0,
            'system' => 0,
        ]);

        $eavSetup->addAttributeToSet(
            CustomerMetadataInterface::ENTITY_TYPE_CUSTOMER,
            CustomerMetadataInterface::ATTRIBUTE_SET_ID_CUSTOMER,
            null,
            $attributeCode);

        $registerZipCode= $this->eavConfig->getAttribute(CustomerMetadataInterface::ENTITY_TYPE_CUSTOMER, $attributeCode);
        $registerZipCode->setData('used_in_forms', [
            'adminhtml_customer',
            'customer_account_create',
            'customer_account_edit'
        ]);
        $registerZipCode->getResource()->save($registerZipCode);

        $setup->endSetup();
    }
}

Template register.phtml

<fieldset class="fieldset create account" data-hasrequired="<?php /* @escapeNotVerified */ echo __('* Required Fields') ?>">
    <legend class="legend"><span><?php /* @escapeNotVerified */ echo __('Additional Information') ?></span></legend>
    <p>
    <div class="field required regulation">
        <label for="regulation" class="label"><span><?php /* @escapeNotVerified */
                echo __('Zip Code') ?></span></label>
        <div class="control">
            <input type="text" name="register_zip_code" id="register_zip_code" title="<?php /* @escapeNotVerified */ echo __('Zip Code') ?>" class="input-text" data-validate="{required:true}">
        </div>
    </div>
    </p>
</fieldset>

After I submit the form, It's not saved.

Greetings!

0

I found why, it's saved in customer_entity_text; not varchar lol , my mistake.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.