0

Some of the users of my shop experience a 503 'Service unavailable' error when trying to log in or reset their passwords.

  • if a user gets the 503, the same account keeps getting the error, until I reset the password from admin panel
  • accounts getting the error are not special in any way (default customer group only, common mail addresses, more-or-less secure passwords, some accounts are confirmed already, others are not, various browsers are used.
  • the 503 page represented is NOT the magento one, it is more of a page provided by the hosting company
  • error appears on both apache and litespeed server, with various caching on and off
  • digging into code I found that the loginPostAction gets through to Mage_Core_Model_Session_Abstract_Varien->regenerateSessionId() method, which fails at
    session_regenerate_id(true);

Accounts with working login get a new session Id at logging in, but the 'broken' ones don't. I can reproduce the issue on the very same browser with different login data.

When running strace on index.php while running a 503-causing login, i get the following output:

stat("/home/myhome/public_html/index.php", {st_mode=S_IFREG|0664, st_size=3146, ...}) = 0
stat("/etc/sysconfig/64bit_strstr_via_64bit_strstr_sse2_unaligned", 0x7ffeb2f2ff70) = -1 ENOENT (No such file or directory)
fcntl(3, F_SETLKW, {l_type=F_WRLCK, l_whence=SEEK_SET, l_start=0, l_len=1}) = 0
fcntl(3, F_SETLK, {l_type=F_UNLCK, l_whence=SEEK_SET, l_start=0, l_len=1}) = 0
munmap(0x7ffb31a64000, 3178)            = 0
close(4)                                = 0
munmap(0x7ffb31a65000, 4096)            = 0
getcwd("/home/myhome", 4096)          = 15
access("/home/myhome/includes/config.php", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/home/myhome/app/Mage.php", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
stat("downloader", 0x7ffeb2f30c60)      = -1 ENOENT (No such file or directory)
write(1, "/home/myhome/app/Mage.php was "..., 41/home/myhome/app/Mage.php was not found) = 41

Right now I am stuck with debugging this. Any ideas on how to proceed? Thank you!

1 Answer 1

0

Found it finally: a bunch of event observers were causing in infinite loop under very special circumstances, a bad combination of products in cart, applied cart rules and active cart rules.

And right in the middle the Ced_MauticIntegration_Model_Observer::sendAbandonedCartDetails() re-initializing the quote building process.

Issue was 'solved' by deactivating the 'abandoned cart' feature of the Mautic crm integration.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.