3

My magento site uses table rates to determine the shipping price. My current version of Magento (CE 1.7.0.2) only shows the shipping price to the customer at the later stages of checkout. How can I have the shipping displayed earlier in the shopping cart calculations (per item and then added to the total)?

  • it work fine only if we havent done any customization in our website – user3568 Oct 14 '13 at 13:52
4

The only way to display a default shipping rate is to set the rate by default when the quote is created.

There used to be a module that did this on Magento Connect that did this but was unmaintained by its creator and was only certified up to Magento 1.1 CE. I have verified that this works up to 1.11 EE / 1.6 CE.

How it works

When a product is added to the cart (presumably on the first cart add) it checks its own module defaults for a sample destination shipping address. This can be configured via System > Config > Autoquote.

It uses this default address along with the specified default shipping method (defined in the config.xml) to specify and add the shipping method to the quote.

If you do not wish to use the module, the above description should be enough for you to bootstrap your own development.

Module is available here:

https://github.com/philwinkle/Mage_Autoquote

Cheers!

  • thanks a lot @philwinkle! I actually just found an article that describes how to do this. (I posted it below) – YWSW Apr 14 '13 at 3:21
  • Installed your module and got this: Fatal error: Class 'Mage_Autoquote_Helper_Data' not found in /home/admin/public_html/golulo.es/app/Mage.php on line 547 – Artur Rain Nov 24 '14 at 13:06
  • @ArturasStrazdas you should leave this feedback in github – philwinkle Nov 24 '14 at 15:48
3

just found this article: http://www.danneh.org/2010/08/adding-shipping-costs-to-the-cart-automatically-in-magento/

it works perfectly!!

  • Very good - glad you found and it works. Mark your own answer correct if it helps; upvotes are always welcomed :) – philwinkle Apr 14 '13 at 3:30
  • Anyone managed to istall this on CE 1.9 ?? It doesn't work for me... – Artur Rain Nov 24 '14 at 13:14

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.