0

I'm unable to change/resize the logo from Magento admin after installing a custom theme. I was finally able to change the logo by putting the .jpg file in pub/media/logo/, but facing issues in resizing the logo(175px * 45p*). I changed/added logo dimensions in /app/design/frontend///layout/default.xml but even that is not working.

<page xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="urn:magento:framework:View/Layout/etc/page_configuration.xsd">
    <body>
        <referenceBlock name="logo">
            <arguments>
                <argument name="logo_file" xsi:type="string">images/logo.png</argument>
                <argument name="logo_img_width" xsi:type="number">417</argument>
                <argument name="logo_img_height" xsi:type="number">195</argument>
            </arguments>
        </referenceBlock>
    </body>
</page>

Also I'm not able to disable demo store notice from magento admin.

Any workaround for this?

3 Answers 3

2

For anyone looking for this in 2023 the argument name in the the reference block is wrong. it should be:

<argument name="logo_width" xsi:type="number">417</argument>
<argument name="logo_height" xsi:type="number">195</argument>
0

You can change/resize the logo by using admin panel. Go to

Content->configuration->click on edit button on your theme ->Under header upload the required logo ->Put required width and length in logo attribute width and logo attribute length respectively.

Save the Settings and clean cache!

1
  • 1
    I'm trying this from a long time but not working. Aug 22, 2019 at 12:05
0

On Magento 2.4.6-p3, it always got the value set from the core: vendor/magento/theme-frontend-blank/Magento_Theme/layout/default.xml:

<page xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="urn:magento:framework:View/Layout/etc/page_configuration.xsd">
    <body>
        <referenceBlock name="logo">
            <arguments>
                <argument name="logo_width" xsi:type="number">170</argument>
            </arguments>
        </referenceBlock>
    </body>
</page>

It does not matter what value I add from the Theme settings: enter image description here

Most likely it is another Magento core bug. The width is retrieved from:

\Magento\Theme\Block\Html\Header\Logo::getLogoWidth

Of course you can do a rewrite of the method:

public function getLogoWidth()
{
    if (empty($this->_data['logo_width'])) {
        $this->_data['logo_width'] = $this->_scopeConfig->getValue(
            'design/header/logo_width',
            \Magento\Store\Model\ScopeInterface::SCOPE_STORE
        );
    }
    return (int)$this->_data['logo_width'];
}

By removing the IF condition. or Rewrite this file in your theme .../header/logo.phtml file . OR do a patch , see how: https://magento.stackexchange.com/a/315195/6204

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.