0

I have currently a problem with my Magento 2 (2.3.2)

I'm using the Webkul multi vendor module and when I open a seller profile, the profile view is empty.

I've checked the system.log and got this:

[2019-07-31 08:28:54] main.CRITICAL: Notice: Undefined index: default in /opt/bitnami/apps/magento/htdocs/vendor/magento/module-cms/Model/Wysiwyg/CompositeConfigProvider.php on line 160 [] []

    /**
 * Update config using config provider by active editor path
 *
 * @param \Magento\Framework\DataObject $config
 * @param array $configProviders
 * @return \Magento\Framework\DataObject
 */
private function updateConfig($config, array $configProviders)
{
    $adapterType = $this->getActiveEditorPath($config);
    //Extension point to update plugin settings by adapter type
    $providerClass = isset($configProviders[$adapterType])
        ? $configProviders[$adapterType]
        : $configProviders['default'];     <--### Here is the Error position ###
    /** @var \Magento\Framework\Data\Wysiwyg\ConfigProviderInterface $provider */
    $provider = $this->configProviderFactory->create($providerClass);
    return $provider->getConfig($config);
}

Somehow the $configProvider is empty, but I don't know why it is empty.

Did someone had the same error?

Greetings

3
  • have you tried contacting webkuls support-team? – Philipp Sander Jul 31 '19 at 8:53
  • yes, the problem is, that the support is already expired. – user3541236 Jul 31 '19 at 8:56
  • is your module-version up-to-date? – Philipp Sander Jul 31 '19 at 9:29
4

Add the following code in the app/etc/di.xml file

<type name="Magento\Cms\Model\Wysiwyg\CompositeConfigProvider">
    <arguments>
        <argument name="variablePluginConfigProvider" xsi:type="array">
            <item name="default" xsi:type="string">Magento\Variable\Model\Variable\ConfigProvider</item>
        </argument>
        <argument name="widgetPluginConfigProvider" xsi:type="array">
            <item name="default" xsi:type="string">Magento\Widget\Model\Widget\Config</item>
        </argument>
        <argument name="wysiwygConfigPostProcessor" xsi:type="array">
            <item name="default" xsi:type="string">Magento\Cms\Model\Wysiwyg\DefaultConfigProvider</item>
        </argument>
        <argument name="galleryConfigProvider" xsi:type="array">
            <item name="default" xsi:type="string">Magento\Cms\Model\Wysiwyg\Gallery\DefaultConfigProvider</item>
        </argument>
    </arguments>
</type>

Flush the cache and check whether this solution works for you.

1

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.