1

We used to be able to access advanced reporting now we are displayed with the following

Your Base URL has been changed and your reports are being updated. Advanced Reporting will be available once this change has been processed. Please try again later.

Our site meets all the criteria of being on SSL, on a public server etc. any assistance in getting this working again would be great. Also to note under config settings advanced reporting the status never moves from pending

0

Requirements :

  1. The website must run on a public web server.
  2. The domain must have a valid security (SSL) certificate.
  3. Magento must have been installed or upgraded successfully without error.
  4. In the Magento configuration, the Base URL (Secure) setting for the store view must point to the secure URL. For example https://yourdomain.com
  5. In the Magento configuration, Use Secure URLs on Storefront, and Use Secure URLs in Admin must be set to “Yes.
  6. Make sure that Magento crontab is created and cron jobs are running on the installed server.

Troubleshooting :

If you get a 404 “Page Not Found” message, verify that your store meets the requirements for Advanced Reporting. Then, follow the instructions to verify that the integration is installed.

Verify that the Integration is Active

On the Admin menu, choose System > Extensions > Integration

Verify that the Magento Analytics user integration appears in the list, and that the Status is “Active.”

To reestablish the user, click Reauthorize. Then, do the following


Update :

This error comes from the below path.

vendor/magento/module-analytics/Model/ReportUrlProvider.php

Find function public function getUrl() and debug.

In my case, I got a solution after debugging this function.

I hope it helps!

  • Done all that no result – Paul 'Whippet' McGuane May 29 at 4:33
  • Have you follow the Troubleshooting? – Chirag Patel May 29 at 4:35
  • Yes. I have completed all the above. It was working 2 weeks ago now it isn’t. I suspect it’s just dodge Magento code or the adobe google shopping that I’ve installed as broken it – Paul 'Whippet' McGuane May 29 at 4:36
  • 1
    See my answer updates. – Chirag Patel May 29 at 4:42
  • If my answer is useful to you then accept an answer and Up vote, so it will be useful to another user. Thanks. – Chirag Patel Jun 6 at 7:15

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.