1

After upgrading Magento to 2.3, My website's frontend is working fine with complete CSS. however, I am unable to open admin-backend when I hit the admin URL. it is only loading but the admin-login page is not opening in the End 500 error is displaying on the browser. do anyone know why it is occurring.

1

Overide the code in,

vendor/magento/framework/View/Element/Template/File/Validator.php

protected function isPathInDirectories($path, $directories)
{
    if (!is_array($directories)) {
        $directories = (array)$directories;
    }
    foreach ($directories as $directory) {
        if (0 === strpos($this->fileDriver->getRealPath($path), $directory)) {
            return true;
        }
    }
    return false;
}

You can override vendor\magento\framework\View\Element\Template\File\Validator.php Using preference

Just Create a custom module and add below code to your di.xml file

now create the class [VENDOR][EXTENSION]\View\Element\Template\File\Validator that extends Magento\Framework\View\Element\Template\File\Validator

Copy that code and replace the below function,

protected function isPathInDirectories($path, $directories)
{
    $realPath = str_replace('\\', '/', $this->fileDriver->getRealPath($path));
    if (!is_array($directories)) {
        $directories = (array)$directories;
    }
    foreach ($directories as $directory) {
        if (0 === strpos($realPath, $directory)) {
            return true;
        }   
    }
    return false;
}
  • This is bad practise, you should not be editing core code like this, especially code in the vendor directory! – eddhall May 27 at 12:51
  • but it still doesn't work for me. – sourabh yadav May 27 at 13:06
  • Did you overide the file or Replace that code directly in vendor file? – aravind May 27 at 13:11
  • yes, I override the code. – sourabh yadav May 27 at 13:25
  • remove overide and add that code directly in vendor and check – aravind May 27 at 13:35
0

I had the same problem and fixed it by the below solution. You may try it

Magento 2.3.1 is not working in Xampp

  • it doesn't work :-( – sourabh yadav May 27 at 13:05
  • Please try to run the below commands from the Magento root installation rm -rf var/di/* var/generation/* var/cache/* var/log/* var/page_cache/* var/session/* var/view_preprocessed/* pub/static/* php bin/magento setup:upgrade php bin/magento setup:di:compile php bin/magento setup:static-content:deploy -f php bin/magento indexer:reindex php bin/magento cache:flush – Siva May 27 at 13:14
  • rm -rf generated/ var/view_preprocessed var/page_cache , php bin/magento setup:upgrade , condtent deplot and last permission 777 command all the command run but result is same – sourabh yadav May 27 at 13:29

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.