0

If you Sign In to your account and then Sign Out again whilst on the Home page or Category Page you get the following error :- Fatal error: Uncaught Error: Cannot instantiate interface Magento\Shipping\Model\CarrierFactoryInterface in /var/vendor/magento/framework/ObjectManager/Factory/AbstractFactory.php:116 Stack trace: #0

If you Sign In when on a product page the error occurs straight away.

This started after updating from v2.3.0 to v2.3.1

Initially on updating I had to disable several Magento modules that were causing the following error when running the command to Re-index

PHP Fatal error: Uncaught Error: Cannot instantiate interface Magento\InventoryIndexer\Model\StockIndexTableNameResolverInterface in /var/vendor/magento/framework/ObjectManager/Factory/AbstractFactory.php:116 Stack trace: #0

I solved the reindex issue by disabling a number of modules in config.php

I am assuming my current Sign In issue is similar but I'm not sure what to disable.

I have tried the usual commands to Update and Compile with no result.

Does anyone know what modules could be related to the error - Cannot instantiate interface Magento\Shipping\Model\CarrierFactoryInterface?

0
1

First of all, do you have Redis installed? If so, open a CLI window and enter:-

redis-cli

followed by:-

FLUSHALL

this will clear any information in the Redis cache. Now we need to enable all of the Magento modules with the following command:-

bin/magento module:enable --all

That should fix it :)

3
  • this solved the issue. There must be some inconsistencies/conflicts with the modules I had enabled/disabled in 2.3.0 which were caused by the upgrade to v2.3.1 enabling some new elements. – quantumAV May 20 '19 at 15:25
  • Enabling everything has removed the issue and I will slowly work my way through disabling anything I don't need – quantumAV May 20 '19 at 15:26
  • For reference I ran the following commands after clearing the VAR, Generated/Code and Pub/Static/frontend directories redis-cli, FLUSHALL, bin/magento module:enable –all, bin/magento setup:upgrade, bin/magento setup:static-content:deploy en_US en_GB -f, bin/magento setup:di:compile. It might be more than was necessary but it did the job – quantumAV May 20 '19 at 15:30
0

Just run search in code. If you use PHPstorm ctrl +shift + f on magento directory.

If you don't use any IDE you can run this command in console

grep -rnw 'yourmagento/app/code' -e 'CarrierFactoryInterface'

Check also your theme:

grep -rnw 'yourmagento/app/design/frontend/' -e 'CarrierFactoryInterface'

This will help you track what module or theme customisation is causing your issue.

1
  • Magento_shipping and Magento_quote came up. Disabling Magento_quote caused other issues and Magento_shipping was already disabled – quantumAV May 20 '19 at 15:24
0

For reference I ran the following commands after clearing the VAR, Generated/Code and Pub/Static/frontend directories

  • redis-cli
  • FLUSHALL
  • bin/magento module:enable –all
  • bin/magento setup:upgrade
  • bin/magento setup:static-content:deploy en_US en_GB -f
  • bin/magento setup:di:compile

It might be more than was necessary but it did the job

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.