1

I'm having some problems running the php bin/magento commands using PHP 7.0.22 on MAMP Pro, Mac, Magento 2.2.7

The commands was working about 2 hours ago when all of a sudden stopped working whereby my terminal would just seem to return nothing after running the command.

I have tried switching PHP versions to 7.1.12 however this isn't going to cause the problem, if anything I have better luck their but get an error relating to Encrypter.

I get the following errors when trying to run the Magento commands in my terminal and I'm not sure why:

[13-Feb-2019 16:38:19 UTC] PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library '/Applications/MAMP/bin/php/php7.0.22/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/intl.so' - dlopen(/Applications/MAMP/bin/php/php7.0.22/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/intl.so, 9): image not found in Unknown on line 0
[13-Feb-2019 16:38:25 UTC] PHP Fatal error:  Cannot declare class Zend_Mail_Message, because the name is already in use in /Applications/MAMP/htdocs/MYSITE/vendor/magento/zendframework1/library/Zend/Mail/Message.php on line 39

enter image description here

UPDATE

Changing to PHP 7.1 fixes the intl error, but I then get: Notice: Undefined variable: cipher in /Applications/MAMP/htdocs/MYSITE/vendor/magento/framework/Encryption/Encryptor.php on line 397 - I have the mcrypt.so module installed and active

0

It seems like you are missing php extension intl, after switch php 7.1 please make sure all the magento system required php extensions are installed.

You can find the Magento2.2.X needed php extension lists from here

I hope it helps.

  • 1
    Any ideas on the Zend error? And in terms of intl I was able to setup the project and have been developing on it some time without that file, this is weird behaviour that it's causing this error, any other suggestions here? – Ryan Holton Feb 13 at 17:26
  • Changing to PHP 7.1 fixes the intl error, but I then get: Notice: Undefined variable: cipher in /Applications/MAMP/htdocs/MYSITE/vendor/magento/framework/Encryption/Encryptor.php on line 397 - I have the mcrypt.so module installed and active – Ryan Holton Feb 13 at 17:32

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.