0

I'm currently troubleshooting an issue where a specific product in my store consistently disappears from a customer cart if (1) it is added to a given cart (whether empty or with other items), and (2) another (any other) product is added afterward. It then seems that the new product added replaces the previous cart item. This hasn't happened with any other products, except this particular one.

I'm currently adding products via the SOAP API. So for example, when I add this particular product (which eventually disappears):

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:hs="http://intb.mecuris.com/api/v2_soap/?wsdl">
<soapenv:Body>
    <shoppingCartProductAdd>
        <sessionId>xxxxx</sessionId>
        <quoteId>404</quoteId>
        <products>
            <item>
                <sku>Product_1.0.0</sku>
                <qty>1</qty>
                <options>
                    <item>
                        <key>491</key>
                        <value>402</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>486</key>
                        <value>250</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>487</key>
                        <value>399</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>489</key>
                        <value>xxxxxxxxxxx</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>490</key>
                        <value></value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>488</key>
                        <value>  </value>
                    </item>
                </options>
            </item>
        </products>
    </shoppingCartProductAdd>
</soapenv:Body>

And when I add another product, this one seems to replace the previous one just added:

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:hs="http://intb.mecuris.com/api/v2_soap/?wsdl">
 <soapenv:Body>
    <shoppingCartProductAdd>
        <sessionId>xxxx</sessionId>
        <quoteId>404</quoteId>
        <products>
            <item>
                <sku>Product2</sku>
                <qty>1</qty>
                <options>
                    <item>
                        <key>276</key>
                        <value>5</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>387</key>
                        <value>275</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>300</key>
                        <value>165</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>274</key>
                        <value>89</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>273</key>
                        <value>255</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>275</key>
                        <value>80</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>383</key>
                        <value>267</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>471</key>
                        <value></value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>307</key>
                        <value>199</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>306</key>
                        <value>xxxxxxxx</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>382</key>
                        <value>265</value>
                    </item>
                    <item>
                        <key>429</key>
                        <value>  </value>
                    </item>
                </options>
            </item>
        </products>
    </shoppingCartProductAdd>
 </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>

The strange thing is that I have a test version of my store's DB, roughly the same configurations between both sets of products (changes very minor, if any). On the test version, I can add the product to a cart and no disappearing happens---works fine. (I've also verified it's otherwise the same codebase, etc.---except for the DB.)

In solving this, I'm also wondering: under what circumstances (and why) would Magento mark a cart item to be deleted while adding a product? Is it also possible that my options are making Magento confuse one product with another? (So far I haven't seen if or how this would be the case.)

Thanks in advance for the help.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.