2

I have website with 5 customer test accounts. REST API calls have been working for a while now w/o a problem.

Today, one customer account cannot get the customer token via REST API call (API response 401: "You did not sign in correctly or your account is temporarily disabled."), the other 4 accounts have no problems.

In the Mage 2 admin, zero accounts are locked. The account in question also shows as UNLOCKED in the account details. In the db > customer_entity table, the related account record has failure_nums = 0, lock_expires = null - same as all other accounts that work. We reset the password for the account, still the API does not authenticate this account.

Using the web front-end log in, the account does log in using the same email/pw used in the API call.

Any idea what is going on here with this one problematic account ?

This is a test environment, so not critical atm, but do not want to run into this in production.

1

You're much likely to encounter a bug on core. A solution suggested by the user on github is clear the DB table oauth_token_request_log. You may have a try.

Source: https://github.com/magento/magento2/issues/4432#issuecomment-258114623

|improve this answer|||||
  • this solved the problem ! THANK YOU. Unfortunately cannot accept as answer because of my low reputation. – pete19 Nov 2 '18 at 5:55
  • You can still upvote this:) And remember to accept my answer once you get enough rep. – PY Yick Nov 2 '18 at 6:01

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.