2

I casually run php bin/magento config:show and it showed me the following PHP Fatal Error, but I don't have a clue, because the site works ok.

........
analytics/subscription/enabled - 1
PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to undefined method Magento\Config\Model\Config\Structure\Element\Group::hasBackendModel() in /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShow/ValueProcessor.php:100
Stack trace:
#0 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(197): Magento\Config\Console\Command\ConfigShow\ValueProcessor->process('default', '', 'Magento Analyti...', 'analytics/integ...')
#1 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(202): Magento\Config\Console\Command\ConfigShowCommand->outputResult(Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput), 'Magento Analyti...', 'analytics/integ...')
#2 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(202): Magento\Config\Console\Command\ConfigShowCommand->outputResult(Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput), Array, 'analytics')
#3 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(161): Magento\Config\C in /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShow/ValueProcessor.php on line 100

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined method Magento\Config\Model\Config\Structure\Element\Group::hasBackendModel() in /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShow/ValueProcessor.php:100
Stack trace:
#0 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(197): Magento\Config\Console\Command\ConfigShow\ValueProcessor->process('default', '', 'Magento Analyti...', 'analytics/integ...')
#1 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(202): Magento\Config\Console\Command\ConfigShowCommand->outputResult(Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput), 'Magento Analyti...', 'analytics/integ...')
#2 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(202): Magento\Config\Console\Command\ConfigShowCommand->outputResult(Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput), Array, 'analytics')
#3 /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShowCommand.php(161): Magento\Config\C in /var/www/html/vendor/magento/module-config/Console/Command/ConfigShow/ValueProcessor.php on line 100

Any ideas?

  • 2
    I'm having the same problem. (Magento 2.2.4) – Kenny Aug 8 '18 at 12:50
  • Same error same line, on 2.3.0. Did you find cause? – J. M. Becker Dec 14 '18 at 21:48

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.