0

Recently I facing the issue that my site not loading. If i'm checking in var/log/system.log file then

Warning: include(Mage/Usimpleup/Model/Module.php): failed to open stream: No such file or directory in /lib/Varien/Autoload.php on line 94

error shows.

Any help should be appreciated.Please review below extension file:-

config.xml:-

<?xml version="1.0"?>
<config>
    <modules>
        <Unirgy_SimpleUp>
            <version>1.1.5</version>
            <usimpleup remote="http://download.unirgy.com/simple/client_api/version/"
                changelog="http://unirgy.com/support/portal/announcements"/>
        </Unirgy_SimpleUp>
    </modules>
   <global>
      <models>
         <usimpleup>
            <class>Unirgy_SimpleUp_Model</class>
            <resourceModel>usimpleup_mysql4</resourceModel>
         </usimpleup>
         <usimpleup_mysql4>
            <class>Unirgy_SimpleUp_Model_Mysql4</class>
            <entities>
               <module>
                  <table>usimpleup_module</table>
               </module>
            </entities>
         </usimpleup_mysql4>
      </models>
      <helpers>
         <usimpleup>
            <class>Unirgy_SimpleUp_Helper</class>
         </usimpleup>
      </helpers>
      <blocks>
         <usimpleup>
            <class>Unirgy_SimpleUp_Block</class>
         </usimpleup>
      </blocks>
      <resources>
         <usimpleup_setup>
            <setup>
               <module>Unirgy_SimpleUp</module>
                <class>Unirgy_SimpleUp_Model_Resource_Setup</class>
            </setup>
            <connection>
               <use>core_setup</use>
            </connection>
         </usimpleup_setup>
         <usimpleup_write>
            <connection>
               <use>core_write</use>
            </connection>
         </usimpleup_write>
         <usimpleup_read>
            <connection>
               <use>core_read</use>
            </connection>
         </usimpleup_read>
      </resources>
   </global>
   <adminhtml>
      <layout>
         <updates>
            <usimpleup>
               <file>usimpleup.xml</file>
            </usimpleup>
         </updates>
      </layout>
      <translate>
         <modules>
            <Unirgy_SimpleUp>
               <files>
                  <default>Unirgy_SimpleUp.csv</default>
               </files>
            </Unirgy_SimpleUp>
         </modules>
      </translate>
      <menu>
         <system>
            <children>
               <tools>
                  <children>
                     <usimpleup>
                        <title>Unirgy Installer</title>
                        <sort_order>10</sort_order>
                        <action>adminhtml/usimpleupadmin_module</action>
                     </usimpleup>
                  </children>
               </tools>
            </children>
         </system>
      </menu>
      <acl>
         <resources>
            <admin>
               <children>
                  <system>
                     <children>
                        <tools>
                           <children>
                              <usimpleup>
                                 <title>Unirgy Installer</title>
                                 <sort_order>10</sort_order>
                              </usimpleup>
                           </children>
                        </tools>
                        <config>
                           <children>
                              <usimpleup>
                                 <title>Unirgy Installer</title>
                              </usimpleup>
                           </children>
                        </config>
                     </children>
                  </system>
               </children>
            </admin>
         </resources>
      </acl>
   </adminhtml>
   <admin>
      <routers>
         <adminhtml>
            <args>
               <modules>
                  <usimpleupadmin after="Mage_Adminhtml">Unirgy_SimpleUp</usimpleupadmin>
               </modules>
            </args>
         </adminhtml>
      </routers>
   </admin>

    <default>
        <usimpleup>
            <general>
                <check_ioncube>0</check_ioncube>
                <dir_perm>755</dir_perm>
                <file_perm>755</file_perm>
            </general>
            <ftp>
                <host>localhost</host>
                <port>21</port>
            </ftp>
        </usimpleup>
    </default>
</config>

Model File:-

<?php

class Unirgy_SimpleUp_Model_Module extends Mage_Core_Model_Abstract
{
    protected function _construct()
    {
        $this->_init('usimpleup/module');
    }
}
?>
8
  • Check your model file configuration in config.xml and your that class file's folder structure and class name.
    – kunj
    May 17, 2018 at 9:34
  • @kunj I have already checked config.xml file for model declaration structure and i think it's proper. any other idea?
    – Raj
    May 17, 2018 at 9:39
  • compilation is enable for that website?
    – kunj
    May 17, 2018 at 9:40
  • Please share your files.
    – kunj
    May 17, 2018 at 9:40
  • @kunj compilation also disabled for site.
    – Raj
    May 17, 2018 at 9:42

2 Answers 2

0

you have to Check your module "Unirgy_SimpleUp".

This module location will be app/code/local/Unirgy/SimpleUp or app/code/community/Unirgy/SimpleUp.

Need to replace "usimpleup" with "simpleup" into your config.xml file.

also, replace below code into your Module.php file

protected function _construct() { $this->_init('simpleup/module'); }

2
  • clear cache and session then retry
    – kunj
    May 17, 2018 at 10:14
  • Change something into xml file , you have to flush magento cache once.
    – MR.R DNATH
    May 17, 2018 at 10:21
0

Try this:

Your model files and extension folder structure should be this:

app/code/{{code pool}}/Unirgy/SimpleUp/

You can continue with usimpleup/module model calling.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.