0

I have created an admin grid, but it is only displaying a single row from the database. At the top of the table it displays

Total 1 records found

but there are three rows in my database. I have checked my code and it seems to be okay.

When looking for an answer to this problem I found this but I cannot get his solution to work for me.

What I have

class Namespace_Module_Block_Adminhtml_Module extends Mage_Adminhtml_Block_Widget_Grid_Container
{
    protected function _construct()
    {
        $this->_blockGroup = 'namespace_module';
        $this->_controller = 'adminhtml_namespace';
        $this->_headerText = $this->__('text');
        $this->_addButtonLabel = $this->__('button text');

        parent::_construct();
    }
}

class Namespace_Module_Block_Adminhtml_Module_Grid extends Mage_Adminhtml_Block_Widget_Grid
{
protected function _construct()
{
    parent::_construct();        
    $this->setId('namespace_module_list');
    $this->setDefaultSort('id');        
    $this->setUseAjax(true);
}

protected function _prepareCollection()
{
    $collection = Mage::getModel('namespace_module/shop')->getCollection();
    $collection->getSelect()->join(
            array('la' => 'shop_locator_area'),
            'main_table.area_id = la.area_id',
            array('area' => 'la.name')
        )
        ->join(
            array('lr' => 'shop_locator_region'),
            'main_table.region_id = lr.region_id',
            array('region' => 'lr.name')
        )
        ->join(
            array('lm' => 'shop_locator_media'),
            'main_table.shop_id = lm.shop_id',
            array('media' => 'lm.location')
        );

        $this->setCollection($collection);
    return parent::_prepareCollection();
}

protected function _prepareColumns()
{
    $this->addColumn('shop_id', array(
        'header'   => $this->__('ID'),
        'sortable' => true,
        'width'    => '60px',
        'index'    => 'shop_id'
    ));

    $this->addColumn('area', array(
        'header'   => $this->__('Area'),
        'sortable' => true,
        'width'    => 'auto',
        'index'    => 'area'
    ));

    ...other columns here .....

    $this->addColumn('action', array(
        'header'   => $this->__('Action'), 
        'width'    => '50px',
        'type'     => 'action',
        'getter'   => 'getId',
        'actions'  => array(
                        array('caption' => $this->__('Edit'),
                              'url'     => array('base' => '*/*/edit'),
                              'field'   => 'id'),
                        array('caption' => $this->__('Delete'), 
                              'url'     => array('base' => '*/*/delete'),
                              'field'   => 'id'),
                      ),
        'filter'   => false,
        'sortable' => false,
        )
    );

    return parent::_prepareColumns();
}

public function getGridUrl()
{
    return $this->getUrl('*/*/grid', array('_current' => true));
}

public function getRowUrl($row)
{
    return $this->getUrl('*/*/edit', array('id' => $row->getId()));
}

}

5
  • 1
    In your _prepareCollection() function log the generated SQL query and manually run that query in PhpMyAdmin to see what does it returns
    – Sukeshini
    Commented May 23, 2014 at 10:58
  • 1
    Try` return $this;` instead ` return parent::_prepareCollection();` in _prepareCollection() function
    – Sukeshini
    Commented May 23, 2014 at 11:00
  • how do I log my query? Mage::log('what goes here')?
    – tony09uk
    Commented May 23, 2014 at 11:39
  • Mage::log($collection->getSelect());
    – user2045
    Commented May 23, 2014 at 15:57
  • If you want the SQL query from a collection you need to cast it as string. Mage::log((string)$collection->getSelect(),null,'test.log',true);
    – Sukeshini
    Commented May 23, 2014 at 17:02

2 Answers 2

1

I hope someone can add a more complete answer, but as this has resolved my issue I thought I would share how it was done.

My problem was the join statement

   $collection->getSelect()->join(
        array('la' => 'shop_locator_area'),
        'main_table.area_id = la.area_id',
        array('area' => 'la.name')
    )
    ->join(
        array('lr' => 'shop_locator_region'),
        'main_table.region_id = lr.region_id',
        array('region' => 'lr.name')
    )
    ->join(
        array('lm' => 'shop_locator_media'),
        'main_table.shop_id = lm.shop_id',
        array('media' => 'lm.location')
    );

shop_locator_media was not required for my grid and as a result only the item within the table would be returned. I believe this is something to do with a left join being the default. I cannot be anymore specific and hope someone will offer a more complete answer.

0

I had a same problem like that! I solved it finding out the configuration in config.xml , I have set a different DB resource!! like that:

    <resources>
        <home_write>
            <connection>
                <use>some_setup</use>
            </connection>
        </home_write>
        <home_read>
            <connection>
                <use>some_setup</use>
            </connection>
        </home_read>
    </resources>

I modified to <use>default_setup</use>, It solved!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.