1

I setup magento 2.2.0 in developer mode to work via dev.example.com internally by setting up magento with nginx and then doing host overrides in the firewall. Everything works great locally.

Next i setup NAT in the firewall so that someone could hit the dev site remotely by going to <publicIP:PORT>. At first each time they visited the site remotely, it would try to redirect to example.com which of course we don't own so that didn't work. Next i went in the magento dev interface Stores>Configuration>Web>"Url Options" and set "auto-redirect to Base URL" to "NO". It was set to use system value which was "Yes 302 Found".

After making that change and doing a cache flush under "System>Cache Management", now external access from <public IP:PORT> is working and not redirecting, but css/js isn't working. There is no styling.

In the console I have

Uncaught SyntaxError: Unexpected token <            require.js:1
Uncaught SyntaxError: Unexpected token <            mixins.js:1
Uncaught SyntaxError: Unexpected token <            requirejs.config.js.js:1
Uncaught TypeError: require.config is not a function            <publicIP>/:145 at <publicIP>/:145

All internal access is still working perfectly via dev.example.com for both admin and store front. It's just external that has this problem after making the above change to prevent a request from <publicIP:PORT> from redirecting to the domain since that domain only works internally.

After trying to flush the cache again I also have the following in the console with remote request in addition to the other error messages above:

Resource interpreted as stylesheet but transferred with MIME type text/html: "http://dev.example.com/?f"

Which tells me that the redirect setting i turned off doesn't apply to styles.

How do you correct the error above so that access remotely works via the IP and still has styling?

0

I changed the "auto-redirect to Base URL" back to the defaults and just set Stores>Configuration>Web>"Base Url" to http://<publicIP:PORT>/ instead of http://dev.example.com/.

Flushed Magento Cache and everything's working internally and remotely.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.