2

Magento is version 2.1.2 the issue is on the system > web setup wizard > component manager the page loads forever (ajax loading icon spins). My server is:

Litespeed 5.0.9

PHP version 7.0.12 (all magento 2 requirements met)

Using suPHP in Litespeed

The error is:

<b>Fatal error</b>:  Maximum execution time of 60 seconds exceeded in <b>/home/rentinst/public_html/vendor/composer/composer/src/Composer/Repository/ComposerRepository.php</b> on line <b>539</b><br /> 

on the ajax call: http://testinst.rent-manager.com/setup/index.php/componentGrid/components

The code that the error refers to is:

$includedData = json_decode($this->cache->read($cacheKey), true);

I have already tried the things listed on these 2 pages: https://github.com/magento/magento2/issues/4756 https://community.magento.com/t5/Technical-Issues/Magento-2-Component-manager-won-t-sync-Continuos-quot-please/td-p/37204

actually maybe others have the same issue: https://github.com/magento/magento2/issues/4546

but any ideas?

I have:

1) Checked and reset all folder permissions, they are all ok. I use: find . -type f -exec chmod 644 {} \; find . -type d -exec chmod 755 {} \; and made sure that my public_html is also 755

2) Cleared out var/di, var/cache, var/generation

3) Made sure and re-verified that the Magento public and private access keys are ok they are in system > web setup wizard > system config (they are also stored in var/composer_home/auth.json)

Just a guess but perhaps it is timing out with one of the "providers"? Any debugging or guesses on how to fix this?

Ok so I did a fresh Magento 2 install and the component manager is working, so it is for sure one of the packages/modules I have installed, does anyone know how to correct the package so the component manager doesn't timeout?

  • you helped me with similar issue, turned out when using static data in the ConfigProvider (as opposed to API call) the JS component loads as expected, timeout was my trigger, I think I'm moving my API call somewhere else for now – medmek Jul 4 '18 at 11:07
0

Looks like you need configure your php and increases max_execution_time to 600 (10min) for example.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.