0

Background: Dear community, Im experiencing this problem with this Magento 1.9 installation. I have recovered the database from a Magento 1.9 site that was hacked.

My procedure was to scan the database for malware, deleted all users and re-created admin, then connect with a fresh Magento installation.

Magento opened, all the products load.

Problem: I log in the backend and when I try to open Catalog / Manage Categories, I get a error message:

There has been an error processing your request

The front end, loads perfectly, the categories load and show the content perfectly.

Checking var/report the file with the same number of the error message reads:

    a:5:{i:0;s:89:"Source model "ThemeConfig/catcolumncount" not found for attribute "products_column_count"";i:1;s:3951:"#0 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(44422): Mage::exception('Mage_Eav', 'Source model "T...')
#1 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form.php(201): Mage_Eav_Model_Entity_Attribute_Abstract->getSource()
#2 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Category_Tab_Attributes.php(113): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form->_setFieldset(Array, Object(Varien_Data_Form_Element_Fieldset))
#3 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form.php(144): Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Category_Tab_Attributes->_prepareForm()
#4 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(2612): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form->_beforeToHtml()
#5 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Category_Tabs.php(140): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#6 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(1987): Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Category_Tabs->_prepareLayout()
#7 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28609): Mage_Core_Block_Abstract->setLayout(Object(Mage_Core_Model_Layout))
#8 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Category_Edit_Form.php(55): Mage_Core_Model_Layout->createBlock('adminhtml/catal...', 'tabs')
#9 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(1987): Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Category_Edit_Form->_prepareLayout()
#10 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28609): Mage_Core_Block_Abstract->setLayout(Object(Mage_Core_Model_Layout))
#11 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form_Container.php(93): Mage_Core_Model_Layout->createBlock('adminhtml/catal...')
#12 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(1987): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form_Container->_prepareLayout()
#13 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28609): Mage_Core_Block_Abstract->setLayout(Object(Mage_Core_Model_Layout))
#14 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28625): Mage_Core_Model_Layout->createBlock('adminhtml/catal...', 'category.edit')
#15 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28392): Mage_Core_Model_Layout->addBlock('adminhtml/catal...', 'category.edit')
#16 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28358): Mage_Core_Model_Layout->_generateBlock(Object(Mage_Core_Model_Layout_Element), Object(Mage_Core_Model_Layout_Element))
#17 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(28363): Mage_Core_Model_Layout->generateBlocks(Object(Mage_Core_Model_Layout_Element))
#18 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(14198): Mage_Core_Model_Layout->generateBlocks()
#19 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(14123): Mage_Core_Controller_Varien_Action->generateLayoutBlocks()
#20 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/Mage_Adminhtml_Controller_Action.php(275): Mage_Core_Controller_Varien_Action->loadLayout(NULL, true, true)
#21 /home/website/public_html/magentoinstallation/app/code/core/Mage/Adminhtml/controllers/Catalog/CategoryController.php(201): Mage_Adminhtml_Controller_Action->loadLayout()
#22 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(14272): Mage_Adminhtml_Catalog_CategoryController->editAction()
#23 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(18750): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch('edit')
#24 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(18280): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#25 /home/website/public_html/magentoinstallation/includes/src/__default.php(21176): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch()
#26 /home/website/public_html/magentoinstallation/app/Mage.php(684): Mage_Core_Model_App->run(Array)
#27 /home/website/public_html/magentoinstallation/index.php(83): Mage::run('', 'store')
#28 {main}";s:3:"url";s:83:"/magentoinstallation/index.php/admin/catalog_category/index/key/af6c2728f756aa6b1a17cea38c9e6ffe/";s:11:"script_name";s:16:"/jamdx/index.php";s:4:"skin";s:5:"admin";}

WHAT I HAVE TRIED

I have tried different things like:

  • flushing the cache
  • compiling

My questions:

What else do you think can be the issue?

Possible cause of the problem: I suspect it that the problem could be caused by changing the theme?

Update

I have solved the problem by acquiring the theme of the site in its latest version, then re-installed in a brand new Magento installation and all worked perfectly using the same database.

0

You have a 3rd party module installed that is not working.

Have a look why that module is not working.

Reason of error:

This 3rdParty Module installed a new Category Attribute, and attached to it a backend_model of ThemeConfig/catcolumncount (this will now be in your database)

Since that model cannot be located (most likely because that module is not working/installed) the display of that attribute fails.

| improve this answer | |
  • Thanks @Arjun , this is of great help. How can I identify the module that is missing? is this information in the error report log? thank you. – Agustin Mouratoglou Aug 12 '16 at 12:03
  • I think ThemeConfig. Otherwise you need to find yourself by disabling one by one. – Arjun Aug 12 '16 at 12:16
  • I have solved the problem by acquiring the theme of the site in its latest version, then re-installed in a brand new magento installation and all worked perfectly using the same database. thanks for your help. – Agustin Mouratoglou Sep 8 '16 at 14:21
  • ok. You can edit my answer as per work done by you and then upvote or tick answer so that it may help some one in futher. If you wish 2. – Arjun Sep 9 '16 at 4:17

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.