3

Anyone Can help me, I want to add customer Attribute and i have put my code as below.I have installed it, not getting any error but noting happened.

Customer/Attrib/Setup/InstallData.php

<?php 
namespace Customer\Attrib\Setup;
use Magento\Customer\Setup\CustomerSetupFactory;
use Magento\Customer\Model\Customer;
use Magento\Eav\Model\Entity\Attribute\Set as AttributeSet;
use Magento\Eav\Model\Entity\Attribute\SetFactory as AttributeSetFactory;
use Magento\Framework\Setup\InstallDataInterface;
use Magento\Framework\Setup\ModuleContextInterface;
use Magento\Framework\Setup\ModuleDataSetupInterface;



/**
 * @codeCoverageIgnore
 */
class InstallData implements InstallDataInterface
{

    /**
     * @var CustomerSetupFactory
     */
    protected $customerSetupFactory;

    /**
     * @var AttributeSetFactory
     */
    private $attributeSetFactory;

    /**
     * @param CustomerSetupFactory $customerSetupFactory
     * @param AttributeSetFactory $attributeSetFactory
     */
    public function __construct(
        CustomerSetupFactory $customerSetupFactory,
        AttributeSetFactory $attributeSetFactory
    ) {
        $this->customerSetupFactory = $customerSetupFactory;
        $this->attributeSetFactory = $attributeSetFactory;
    }

    public function install(ModuleDataSetupInterface $setup, ModuleContextInterface $context)
    {

        /** @var CustomerSetup $customerSetup */
        $customerSetup = $this->customerSetupFactory->create(['setup' => $setup]);

        $customerEntity = $customerSetup->getEavConfig()->getEntityType('customer');
        $attributeSetId = $customerEntity->getDefaultAttributeSetId();

        /** @var $attributeSet AttributeSet */
        $attributeSet = $this->attributeSetFactory->create();
        $attributeGroupId = $attributeSet->getDefaultGroupId($attributeSetId);

        $customerSetup->addAttribute(Customer::ENTITY, 'my_measurements', [
            'type' => 'varchar',
            'label' => 'Mymeasurements',
            'input' => 'text',
            'required' => false,
            'visible' => true,
            'user_defined' => true,
            'sort_order' => 1000,
            'position' => 1000,
            'system' => 0,
        ]);

        $attribute = $customerSetup->getEavConfig()->getAttribute(Customer::ENTITY, 'my_measurements')
        ->addData([
            'attribute_set_id' => $attributeSetId,
            'attribute_group_id' => $attributeGroupId,
            'used_in_forms' => ['customer_address_edit'],
        ]);

        $attribute->save();


    }
}

Customer/Attrib/registration.php

<?php

\Magento\Framework\Component\ComponentRegistrar::register(
    \Magento\Framework\Component\ComponentRegistrar::MODULE,
    'Customer_Attrib',
    __DIR__
);

Customer/Attrib/etc/module.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<config  xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="../../../../../lib/internal/Magento/Framework/Module/etc/module.xsd">
   <module name="Customer_Attrib"  setup_version="1.0.0">
        <sequence>           
            <module name="Customer_Attrib"/>  
        </sequence>   
   </module>
</config> 

Thanks in Advance.

2
7

Please make below change in module.xml,

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<config  xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="../../../../../lib/internal/Magento/Framework/Module/etc/module.xsd">
   <module name="Customer_Attrib"  setup_version="1.0.0">
       <sequence>           
            <!--<module name="Customer_Attrib"/>-->
            <module name="Magento_Customer"/>
        </sequence>   
   </module>
</config> 

InstallData.php

<?php 
namespace Customer\Attrib\Setup;

use Magento\Customer\Setup\CustomerSetupFactory;
use Magento\Customer\Model\Customer;
use Magento\Eav\Model\Entity\Attribute\Set as AttributeSet;
use Magento\Eav\Model\Entity\Attribute\SetFactory as AttributeSetFactory;
use Magento\Framework\Setup\InstallDataInterface;
use Magento\Framework\Setup\ModuleContextInterface;
use Magento\Framework\Setup\ModuleDataSetupInterface;


/**
 * @codeCoverageIgnore
 */
class InstallData implements InstallDataInterface
{

    /**
     * @var CustomerSetupFactory
     */
    protected $customerSetupFactory;

    /**
     * @var AttributeSetFactory
     */
    private $attributeSetFactory;

    /**
     * @param CustomerSetupFactory $customerSetupFactory
     * @param AttributeSetFactory $attributeSetFactory
     */
    public function __construct(
        CustomerSetupFactory $customerSetupFactory,
        AttributeSetFactory $attributeSetFactory
    ) {
        $this->customerSetupFactory = $customerSetupFactory;
        $this->attributeSetFactory = $attributeSetFactory;
    }

    public function install(ModuleDataSetupInterface $setup, ModuleContextInterface $context)
    {
        $setup->startSetup();


        /** @var CustomerSetup $customerSetup */
        $customerSetup = $this->customerSetupFactory->create(['setup' => $setup]);

        $customerEntity = $customerSetup->getEavConfig()->getEntityType('customer');
        $attributeSetId = $customerEntity->getDefaultAttributeSetId();

        /** @var $attributeSet AttributeSet */
        $attributeSet = $this->attributeSetFactory->create();
        $attributeGroupId = $attributeSet->getDefaultGroupId($attributeSetId);

        $customerSetup->addAttribute(Customer::ENTITY, 'my_measurements', [
            'type' => 'varchar',
            'label' => 'Mymeasurements',
            'input' => 'text',
            'required' => false,
            'visible' => true,
            'user_defined' => true,
            'sort_order' => 1000,
            'position' => 1000,
            'system' => 0,
        ]);

        $attribute = $customerSetup->getEavConfig()->getAttribute(Customer::ENTITY, 'my_measurements')
        ->addData([
            'attribute_set_id' => $attributeSetId,
            'attribute_group_id' => $attributeGroupId,
            'used_in_forms' => ['customer_address_edit',customer_form],
        ]);

        $attribute->save();

        $setup->endSetup();



    }
}

Now run commands,

php bin/magento setup:upgrade
rm -rf var/view_preprocessed
rm -rf  pub/static/frontend/
rm -rf var/cache/rm -rf var/page_cache/
rm -rf var/generation/
php bin/magento setup:static-content:deploy
php bin/magento cache:flush 
php bin/magento cache:clean 

Now Login to amdin your attribute will be displayed in customer section as screen shot.

enter image description here

[UPDATE]
If still you don't get it, please make sure to add below code to app/code/<vendor>/<module>/view/base/ui_component/customer_form.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<form xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="urn:magento:module:Magento_Ui:etc/ui_configuration.xsd">
    <fieldset name="customer">
        <field name="my_measurements" formElement="input">
            <settings>
                <visible>true</visible>
            </settings>
        </field>
    </fieldset>
</form>

After this run commands as above.

5
  • It's working fine. Thank you for your help @RJ07. It's display on admin side but i want that on customer side in profile edit mode.
    – Naim Malek
    Jul 25 '16 at 7:39
  • how would we add multiple attributes to a user instead of just one? Can we repeat the code from addAttribute(Customer::ENTITY,... to $attribute->save(); ? Dec 15 '16 at 17:16
  • How to add more than one attributes?
    – Jarnail S
    Apr 7 '17 at 11:41
  • But it is not rendering on checkout page. Jun 2 '17 at 8:37
  • it's working fine but it's value not save while save data and also this attribute not working in frontend while get it's value like $block->getMymeasurements(); Jun 15 '18 at 7:06
0

Your module xml should be:

Customer/Attrib/etc/module.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<config  xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="../../../../../lib/internal/Magento/Framework/Module/etc/module.xsd">
   <module name="Customer_Attrib"  setup_version="1.0.0">
        <sequence>           
            <!--<module name="Customer_Attrib"/>-->
            <module name="Magento_Customer"/>
        </sequence>   
   </module>
</config> 

Customer/Attrib/Setup/InstallData.php

public function install(ModuleDataSetupInterface $setup, ModuleContextInterface $context)
{
        $setup->startSetup();

        //Your add attribute code here

        $setup->endSetup();
}

Remember to run setup upgrade command.

4
  • Nope Still not working
    – Naim Malek
    Jul 22 '16 at 9:54
  • Try to remove your module in setup_module table. Try to run setup upgrade command again. Jul 22 '16 at 10:00
  • I can't see my module in setup_module table
    – Naim Malek
    Jul 22 '16 at 10:06
  • Try to clear your Magento Cache and run setup upgrade command again. Jul 22 '16 at 13:35
0

We do have an option to create a customer attribute/s with the magento2 silk software tool which is very easy. please follow the steps below might be useful.

Please find the screenshot:

Step1: Create a module with the selection of customer attribute from using the module creator tool.

Magento 2 silk software tool

Step 2: Download the zip and install it in your magento2 using module installed steps

Step3: Clear flush cache and page cache and login into your admin check it.

Output:

admin end customers section

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.