4

I have a configurable product with 3 simple products associated to it that were added via REST.

I have set the "Display Out of Stock Products" option in System->Configuration->Inventory to "Yes"

Configurable Product

  • Manage Stock => Yes; Use Config Settings
  • Stock Availability => In Stock

Simple Product 1

  • Manage Stock => Yes; Use Config Settings
  • Stock Availability => In Stock
  • Quantity => 5

Simple Product 2

  • Manage Stock => Yes; Use Config Settings
  • Stock Availability => In Stock
  • Quantity => 1

Simple Product 3

  • Manage Stock => Yes; Use Config Settings
  • Stock Availability => Out of Stock
  • Quantity => 0

Why won't Product 3 show on my website (front-end)? It displays when I set the product to "In Stock".

EDIT: So I got it working in a roundabout way. I sent the URL twice and it now displays as "backordered". Full disclosure - I am using someone else's code and trying to make this work. Here is the important part of the URL (minus my website info)

  • https://****/index.php/****/****/push?&prodcode=29543&sku=E29543&name=Ethyl%206-(trifluoromethyl)pyridazine-3-carboxylate&name1=Ethyl%206-(trifluoromethyl)pyridazine-3-carboxylate&name2=&inchi=&inchi_key=&formula=C8H7F3N2O2&mass=220.148&cas=1192155-06-8&purity=&mdl=&msds=&total_stock=5.1g&images[0]=29543.png&categories[0]=&categories[1]=&categories[2]=&categories[4]=&categories[5]=&categories[6]=&options[1][price]=940&options[1][code]=E29543G1&options[1][unit]=G1&options[1][size]=1g&options[1][instock]=yes&options[1][stock]=5&options[2][price]=2810&options[2][code]=E29543G5&options[2][unit]=G5&options[2][size]=5g&options[2][instock]=yes&options[2][stock]=1&options[3][price]=4610&options[3][code]=E29543G10&options[3][unit]=G10&options[3][size]=10g&options[3][instock]=yes&options[3][stock]=0&options[4][price]=&options[4][code]=&options[4][unit]=&options[4][size]=&options[4][instock]=yes&options[4][stock]=&options[5][price]=&options[5][code]=&options[5][unit]=&options[5][size]=&options[5][instock]=yes&options[5][stock]=&options[6][price]=&options[6][code]=&options[6][unit]=&options[6][size]=&options[6][instock]=yes&options[6][stock]=%3F

Why would this work the 2nd time but not the first??? Not sure if it's relevant, but it would seem the previous developer created a custom data controller.

0

I have set the "Display Out of Stock Products" option in System->Configuration->Inventory to "Yes"

Please refresh the indexes/cache in the admin.

Then, when putting up the product via REST, try the following:

"stock_data" : { "qty" : 0, "is_in_stock" : 1, "use_config_manage_stock" : 1, }

  • Josh - The way I have it configured, shouldn't it display the product even if "is_in_stock": 0 ? – chiweez May 17 '16 at 20:01

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.