2

With the aim to simplify a lot of our layout XML, I've moved the pertinent parts of our individual files to one local.xml. Everything works fine. However, in the logs, I see errors like this:

2013-03-05T21:44:53+00:00 DEBUG (7): [INVALID NESTING!] Found: layout/package_update: catalog_product_view | Expecting: layout/db_update: SHORTCUT_uk_popup

The expected <update handle="SHORTCUT_uk_popup" /> node is in paypaluk.xml. I tried just adding it to the same area of my local.xml but didn't fix it.

I could just comment it out but I wanted to understand what the Best Practice way should be. Could anyone advise?

  • 2
    Please post the contents of the XML files so that we can have a closer look... – Simon Mar 5 '13 at 22:02
  • pastebin.com/v8HauF9a Thanks Simon! – Wilson Sheldon Mar 6 '13 at 3:14
  • At the risk of starting a war, local.xml is a horrible practice. There are much more elegant approaches. I'll post an answer when I get in the office. – Ben Lessani - Sonassi Mar 6 '13 at 8:47
  • 1
    This sounds really interessting. Can you post this as an answer and mark it as solution, please? – Fabian Blechschmidt Mar 7 '13 at 7:24
  • 1
    @sonassi Have you had a chance to write up why local.xml is horrible practice, sounds interesting. – Glo Mar 7 '13 at 8:05
3

You are right that aoe_profiler causes the issue. The error you are getting is in relating to profiler 'buckets'.

ref: http://www.fabrizio-branca.de/magento-profiler.html and check the defining buckets section.

Varien_Profiler::start(‘<bucketName>’);

... code to profile in the bucket ....

Varien_Profiler::stop(‘<bucketName>’);

Basically what you have is one block defining a starting bucket, then another block inside the first starting a bucket, before the original bucket its closed.

I had this before, and can be safely ignored, unless you are in need to profile the parts in the buckets.

or disable your profiler ;)

It is just noise. If someone knows better, I stand corrected.

| improve this answer | |
2

Looks like the message goes away when I uninstall Aoe_Profiler. So not sure if that fixes anything or just hides the message.

| improve this answer | |
1

I prefer this als comment, but then it is unreadable.

I pasted your file to my system and ran it, it throw an error and I removed the following lines (I have a CE here):

<action method="cachePage">
    <expires></expires>
    <disqualifiers>cart,loggedin</disqualifiers>
    <holecontent>lightspeedcontent/hole/index</holecontent>
</action>

and it runs without error.

I think you made a cut&copy error in your paypaluk.xml. Please check, whether the XML is valid.

| improve this answer | |
  • Thanks Fabian. Unfortunately, those nodes are for Lightspeed, so that's likely why you got the error. I'm still investigating. – Wilson Sheldon Mar 6 '13 at 14:19

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.