2

I cannot insert blocks in the CMS editor in the form

{{block type="isfeatured/isfeatured" template="isfeatured/featureblock.phtml"}}

The Magento version is 1.9.0.1 patched. The patched were applied through FTP as I have no SSH access.

Now, I know the issue is related to the SUPEE 6788 patch and the block permissions, but I can't understand how. There's an issue on the admin page (even though the patch is applied), as in System > Permissions I have only the Users and Roles options (and not Blocks). Anyway, the table permission_blocks in the database has the row with the fields (block_name, is_allowed) set to ('isfeatured/isfeatured', 1).

The exception.log shows this:

exception 'Mage_Core_Exception' with message 'Can't retrieve entity config: admin/permission_block' in C:\xampp\htdocs\devsite\app\Mage.php:595

Any idea?

2

You need to give the permission for your block

Go to System->Permissions->Blocks.

Click add new block where block name isfeatured/isfeatured and isAllowed -> Yes

Now save. Clear cache. Hope this will solve your problem

| improve this answer | |
  • Thanks for the answer. As I said, it shouldn't be that the problem, or at least not directly. I have no System->Permissions->Blocks option in the admin, but the permission_block row is in the database – gasper Apr 6 '16 at 14:12
1

I realize this question is almost a year old, but it was bumped by SO and I think there is some value to debugging this type of problem for others.

Is your exception.log showing that error consistently? If so, then you probably have a bad-patched state of application. I say that because, unless it's related to cache not having been cleared, then Magento will throw that error when the owning module's config.xml does not declare mapped table names.

Here's an excerpt from the SUPEE-6788 patch:

diff --git app/code/core/Mage/Admin/etc/config.xml app/code/core/Mage/Admin/etc/config.xml
index 8446743..6097329 100644
--- app/code/core/Mage/Admin/etc/config.xml
+++ app/code/core/Mage/Admin/etc/config.xml
@@ -28,7 +28,7 @@
 <config>
     <modules>
         <Mage_Admin>
-            <version>1.6.1.0</version>
+            <version>1.6.1.2</version>
         </Mage_Admin>
     </modules>
     <global>
@@ -50,6 +50,12 @@
                     <rule>
                         <table>admin_rule</table>
                     </rule>
+                    <permission_variable>
+                        <table>permission_variable</table>
+                    </permission_variable>
+                    <permission_block>
+                        <table>permission_block</table>
+                    </permission_block>
                     <assert>
                         <table>admin_assert</table>
                     </assert>

Notice the addition of entity config <permission_block>. Is this information present in your instance? That would be the first place to check.

To understand the whitelisting process, see later in the same patch, the following:

...
@@ -160,8 +168,10 @@ class Mage_Core_Model_Email_Template_Filter extends Varien_Filter_Template
         $layout = Mage::app()->getLayout();

         if (isset($blockParameters['type'])) {
-            $type = $blockParameters['type'];
-            $block = $layout->createBlock($type, null, $blockParameters);
+            if ($this->_permissionBlock->isTypeAllowed($blockParameters['type'])) {
+                $type = $blockParameters['type'];
+                $block = $layout->createBlock($type, null, $blockParameters);
+            }
         } elseif (isset($blockParameters['id'])) {
...

The inner if condition only lets the block initialize if the permission manager can verify its type.

| improve this answer | |
0

My Static Blocks aren't displaying in my cms pages when I add them to the content tab with

{{block type=”cms/block” block_id=”product_view_block_3”}}

BUT it's not showing. Apparently I have to add the Static Block I want to use however my Admin Interface isn't working because of a Theme I use that I have ALWAYS had issues with SO I can't get into permissions because it's just a blank screen

Responsive Admin Template by CMSMART if anyone is interested (It REALLY SUCKS) We are just waiting to upgrade to Magento 2 so we can ditch the Admin Theme WITH EXTREME PREJUDICE ... but I digress

Anyway I've found the permission list in the Database BUT I can't find the name of my static block - this would normally be added by the Magento Admin Interface SO How can I add it manually (My static block identifier is product_view_block_3) I tried 'product_view_block_3/view' but nothing happened....have I got the 'block_name' wrong?

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.