0

First time user. Just installed on InMotion Hosting VPS. Front displays OK, bu the admin area is a mess (see attached) and I can't go anywhere.

enter image description here

  • Front end now isn't loading right, either. – Jeff B. Mar 14 '16 at 19:00
  • Something's preventing the style sheets from loading. – Fiasco Labs Mar 14 '16 at 19:23
  • Yes, but what? I don't even know where to start. Been working with Joomla! for years. This is my first Magento and I can't get passed install. – Jeff B. Mar 14 '16 at 19:56
0

In addition to the permissions thing, the best you can do is to check source code & see what URLs are being loaded in the head. A theme misconfiguration could lead to loading files which don't exist

  • Yep, go into back end, view code source for the page, look in the <head> for the CSS links, click on them and see if they load. They either don't have the right permissions (403) or didn't get installed (404). The backend theme is a default theme that is independent of the public site. – Fiasco Labs Mar 14 '16 at 21:10
0

Check if magento has access to the media/ folder. This problem happens when Apache has no permissions to write into the media folder.

You should also check the owner rights of the media folder:

chown -R <apache_user> media
chmod -R o+w media

Also try the manual to see which permissions needed: Magento 1 File Permissions

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.