1

I switched from an old magento version ( 1.9.0.1) to the latest stable release (1.9.2.4) and suddenly discovered that the new version has a lot of issue with product attributes. I've managed to solve the attribute ordering, but now seems that I have another strange behaviour .


If I have more than a single attribute used for a configurable product it doesn't work correctly

It doesn't force the customer to select a choice in the first required option , and it doesn't exclude ( hide) products that don't have the corresponding attribute value .

Ex : I have a configurable product (T-Shirt) with 2 attributes with dropdown menu.
1st is color
2nd is size.
Attributes are set correctly.
Both are requested to purchase the product
I have made an attribute set for this specific products.
Attribute order is set correctly on configurable product page

If I have in stock 3 "XL" in brown color and 1 "M" in green color ,Magento should display ONLY the "M" option for the "SIZE" if I choose the green color on the first dropdown option, and not all the option related to the other attribute . Also, it should hide even the products that are out of stock.... It looks like if the standard Magento filtering process for attributes is not working anymore , and if I go on with the purchase I get a popup message stating "the quantity is not available".

I'm not much of an expert, so I don't know where to look to find where is the problem.
I've spent 2 days searching on the web , but nothing helped me.

  • i have the same problem, and same results ... nothing helped and seems that no one have this problem ... have you solved it ? thank you – user40501 Jun 1 '16 at 17:18
  • i have he same issue too, have you managed to solve it? i need a solution as soon as possible, thank you !!! – ovidake010 Jun 3 '16 at 15:07
  • This does not really answer the question. If you have a different question, you can ask it by clicking Ask Question. You can also add a bounty to draw more attention to this question once you have enough reputation. - From Review – Raphael at Digital Pianism Jun 3 '16 at 15:27
0

Check if template product/view/type/options/configurable.phtml is customized and compare it with standard template. Probably the spConfig remained to an older version.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.